Stoffel Vandoorne ondanks crash in top 10

27 mei 2017 17:15 Redactie

Vandoorne dringt voor de eerste keer door tot Q3


Lange tijd leek het erop dat Stoffel Vandoorne eindelijk zijn zaken goed op orde had. De talentvolle Belg zat er in de vrije trainingen al steeds goed bij. Ook in de kwalificatie maakte Vandoorne een sterke indruk.

Totdat het aan het einde van Q2 helaas faliekant mis ging. Op vrijwel exact hetzelfde punt waar eerder vandaag Ocon en vorig jaar Verstappen er af gingen, eindigde het nu ook voor Vandoorne. Uitgerekend op dat moment was Hamilton bezig aan zijn ultieme poging om door te dringen tot Q3. De Brit uitte dan ook direct zijn ongenoegen toen hij de kapotte auto van Vandoorne zag staan waardoor zijn sessie tot een einde kwam.

Na afloop stond Vandoorne toch met een positief gevoel voor de camera's.

"Ik denk dat vandaag echt positief was voor ons. We zijn naar Monaco gekomen en verwachten hier om een stap vooruit te maken en toch wel wat sneller te zijn. En ik denk dat we in deze kwalificatiesessie aan het vechten waren voor een plek ergens rond de zesde plaats."

Het vertrouwen van Vandoorne is in ieder geval door zijn crash niet aangetast.

"Jammer genoeg een crash op het eind van Q2 maar dat kan gebeuren in Monaco, zeker als je met deze wagens op de limiet wil rijden."

Vandoorne moet in Monaco nog een straf inlossen die hij kreeg voor een incident met Massa in Barcelona. Hierdoor zal hij vanaf P12 aan de race beginnen. Een puntenfinish behoort dan ook zeker wel tot de mogelijkheden.

"We gaan nu eerst de wagen herbouwen voor morgen. Morgen doen we gewoon weer ons uiterste best. In Monaco blijft altijd alles mogelijk."
Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen