Stoffel Vandoorne opgelucht: "We hebben de race uitgereden!"

26 mrt. 2017 10:41 Redactie

Vandoorne bekijkt laatste plaats van de positieve kant


Stoffel Vandoorne was na afloop van de eerste wedstrijd van het seizoen vooral blij dat hij de gehele wedstrijd zonder grote problemen kon uitrijden. Dat had de jonge Belg nog niet verwacht, aangezien hij tijdens de wintertest nauwelijks zonder problemen kon rijden.

"Het was een moeilijke wedstrijd, maar we moeten het positief bekijken", zei Vandoorne na afloop voor de camera van Ziggo Sport. "We zijn gefinisht en dat hadden we niet verwacht na de wintertest."

Vandoorne reed echter wel een kleurloze wedstrijd achterin het veld. Uiteindelijk eindigde hij als laatste, wat door de vele uitvallers de dertiende plek was. Vandoorne eindigde echter wel op twee ronden achterstand, waardoor het gebrek aan snelheid wel bloot gelegd werd.

"We hebben tijdens de wintertest slechts elf ronden maximaal kunnen rijden, dus we hadden niet verwacht dat we de wedstrijd uit konden rijden. Maar ons pakket is nog niet goed genoeg, dat is duidelijk. We kunnen helaas nog niet vechten met de mensen voor ons, maar het is een eerste stap vooruit", aldus Vandoorne.

Voor Vandoorne is het uitrijden van de Grand Prix een eerste stap op weg naar boven, maar er is nog veel te doen. "Het uitrijden is in ieder geval een positieve eerste stap, maar er is nog genoeg werk aan de winkel de komende weken", besluit Vandoorne.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen