Stoffel Vandoorne: 'Straf was een kwestie van tijd'

29 apr. 2017 11:24 Redactie

Stoffel Vandoorne is gelaten over gridstraf van 15 plaatsen


Het seizoen is amper vier wedstrijd oud en Stoffel Vandoorne is al tegen gridstraffen aangelopen. Waar de meeste coureurs per seizoen misschien één of twee keer een gridstraf krijgen, lijkt het erop dat Vandoorne al voordat het seizoen op de helft zit aan dat aantal komt. 

Coureurs mogen dit seizoen van bepaalde onderdelen in de motor vier stuks gebruiken. Vanaf het installeren van het vijfde component krijgt een coureur per component een aantal plekken straf. Vandoorne moet in het vierde weekend al twee componenten vervangen, waardoor hij maar liefst 15 plaatsen straf krijgt. Gezien het seizoen van McLaren is dat niet iets waar Vandoorne wakker van ligt.

"Helaas was dit een lastige dag", zei Vandoorne na afloop van de tweede vrije training. "Maar we moeten verder, helaas kunnen we hier weinig aan doen. Gelukkig hebben we in de tweede vrije training wel wat rondjes kunnen rijden, al was die ook niet geheel probleemloos. Hopelijk gaat het de rest van het weekend beter", houdt Vandoorne de moed erin.

"De problemen onstonden in de eerste vrije training", legt Vandoorne uit. "Daardoor heb ik componenten moeten wisselen en loop ik tegen een gridstraf aan. Maar gezien de loop van het seizoen tot nu toe is dat geen verrassing. Het was een kwestie van tijd", aldus een nuchtere Stoffel Vandoorne.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen