Stoffel Vandoorne verwacht een lastige kwalificatie

15 apr. 2017 10:07 Redactie

Vandoorne rijdt opnieuw weinig rondjes in vrije trainingen


Vorig jaar in Bahrein maakte Stoffel Vandoorne zijn Formule 1 debuut en werd hij verdienstelijk tiende. Dit jaar lijken zijn kansen op punten tijdens de GP van Bahrein erg klein.

Ongetwijfeld had de Belg zijn eerste jaar in de Formule 1 anders voorgesteld. De harde werkelijkheid is echter dat de problemen bij McLaren zo groot zijn dat er tot nu toe nog geen raceweekend zonder incidenten is geweest. Net als in Australië en in China gaat het ook in Bahrein niet van een leien dakje. Vandoorne viel tijdens de eerste vrije training stil vanwege een motorprobleem en stond de rest van de sessie aan de kant. Ook het grootste deel van de tweede vrije training ging aan hem voorbij. Pas in het tweede deel was zijn auto gereed en kon hij nog wat ronden rijden.

Vandoorne baalt dan ook dat zijn training opnieuw niet vlekkeloos verliep.

"Opnieuw een, laten we het zo zeggen, moeizame dag voor me. In FP1 hadden we motorproblemen en ook in de tweede training hadden we daar last van, vandaar dat ik maar heel beperkt heb kunnen rijden. Heel jammer om zo veel trainingstijd te moeten missen, zeker omdat in de avond de omstandigheden vergelijkbaar waren met de kwalificatie en de race. Niet ideaal dus, maar hopelijk gaat het zaterdag beter. "

Tot nu toe wist Vandoorne nog niet verder te komen dan Q1. Ook in Bahrein zijn zijn verwachtingen niet bepaald hoog.

"Wat er zaterdag mogelijk is? Geen idee. We zijn niet in de positie om doelstellingen te formuleren. We moeten er vooral voor zorgen dat we veel kunnen rijden, dan zien we vanzelf waar we uitkomen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen