Stoffel Vandoorne wil niet vergeleken worden met Hamilton

05 jan. 09:00 Redactie

Vandoorne wil niet met andere coureurs worden vergeleken


Vorig seizoen maakte Stoffel Vandoorne zijn debuut in de formule 1 tijdens de GP van Bahrein. Hij verving toen de geblesseerde Alonso die als gevolg van zijn crash in Australië niet fit verklaard werd. De Belg deed dit zeer verdienstelijk en pakte in zijn eerste Grand Prix direct een WK-punt.

Voor McLaren was het dan ook niet zo'n moeilijk keuze toen Button bekendmaakte te gaan stoppen. Vandoorne maakte namelijk al enige tijd deel uit van het opleidingstraject van McLaren en werd dan ook doorgeschoven naar de hoofdmacht. Samen met de inmiddels 35-jarige Fernando Alonso moet hij McLaren weer terug brengen aan de top.

In gesprek met de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport laat Vandoorne weten dat hij niet vergeleken wil worden met Hamilton. De drievoudig wereldkampioen maakte namelijk in 2007 zijn debuut als teamgenoot van Alonso en dit verliep bepaald niet zonder strubbelingen. Vandoorne is hier dan ook erg duidelijk over.

"Ik wil geen Hamilton zijn. Ik wil Stoffel Vandoorne zijn en niemand anders."

Zoals veel rijders die hun debuut maken in de formule 1 wordt Vandoorne ook vergeleken met Max Verstappen. Maar ook deze vergelijking gaat volgens de talentvolle Belg niet op.

"We zijn via totaal verschillende wegen naar de Formule 1 gekomen. Ik ben ook veel later begonnen met racen. Max deed alles veel eerder en leerde veel sneller."
Foto: Twitter Vandoorne

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen