Stoomt Ferrari Giovinazzi klaar voor Haas stoeltje?

31 mei 2017 18:49 Redactie

Antonio Giovinazzi liefst zeven keer in actie tijdens GP weekend


Giovinazzi kan in de resterende veertien GP's rekenen op veel tracktime. De talentvolle Italiaan staat onder contract van Ferrari en krijgt bijzonder veel tracktime bij het team van Haas. Stoomt Ferrari de Italiaan klaar voor de Formule 1?

In Australië en China zagen we Giovinazzi al aan het werk in de F1. Als derde rijder van Ferrari verving hij tijdens die races de geblesseerde Pascal Wehrlein bij Sauber. De eerste race verliep perfect, maar in China liet de Italiaan zien dat de Formule 1 een harde leerschool is.

Vanuit dat oogpunt krijgt het jonge talent nu liefst zeven keer de kans om zich te meten met de beste coureurs. Tijdens de GP's van Engeland, Hongarije, Italië, Maleisië, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi komt hij in actie in de bolide van Haas. In zes van de zeven trainingen is het Kevin Magnussen die zijn auto af moest staan. Romain Grosjean kijkt alleen in Mexico een training toe.

Het zeer intensieve schema voedt de geruchten dat Giovinazzi volgend jaar zijn 'echte' Formule 1 debuut maakt. Haas is als klantenteam voor Ferrari een ideale optie, zeker met het wegvallen van Sauber. Het Zwitserse team neemt na een jarenlange samenwerking afscheid en kiest voor Honda motoren.

"In een jaar dat gevuld is met prachtige kansen ben ik erg trots dat ik een kans krijg bij Haas F1," laat de Italiaanse coureur weten.

"Als derde rijder van Scuderia Ferrari verkeer ik in een prachtige positie. Om dan tracktime te krijgen bij Haas is iets dat me scherp houdt. Ik kan de dingen die ik in de simulator heb geleerd toepassen op het circuit. Ik ben Ferrari en Haas dankbaar voor het vertrouwen."

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen