Stroll: 'Ik twijfel geen seconde aan mijn talent'

06 jun. 2017 18:00 Redactie

Stroll gelooft in snelle ommekeer


Lance Stroll ligt onder een vergrootglas en iedere race waarin WK-punten uitblijven neemt de druk verder toe. Een foutloos en succesvol weekend in Canada is nodig om de ban te breken.

Criticasters vinden dat de 18-jarige Canadees (nu) niet thuishoort in de Formule 1. De snelheid was er niet in de eerste zes races, maar het was ook weer geen compleet drama. Is het een leercurve die Stroll de komende races gaat doormaken? Toont hij dat hij uit het juiste hout is gesneden?

Zelf heeft de rookie nog alle vertrouwen in zijn kunnen. "Ik ben ervan overtuigd dat het geluk mijn kant op komt en de resultaten komen. Dat is altijd al zo geweest voor me en er zijn zeker positieve punten nu."

"Ik wil niet arrogant klinken, maar ik twijfel geen seconde aan mijn talent als coureur. Ik twijfel niet aan mezelf, ondanks dat het een lastige start van het seizoen was."

Na zes races staat de teller nog altijd op nul punten, met een paar crashes. Dat is volgens velen nog niet het grootste probleem. Het snelheidsverschil met teamgenoot Felipe Massa is gewoon erg groot. In Barcelona werd de Canadees kansloos laatste op twee ronden achterstand. In Monaco parkeerde hij zijn bolide met enkele ronden te gaan in de pits aan het einde van de safety car periode. Tijdens diezelfde periode was Stroll in paniek over de boordradio te horen: 'The brakes are cold, my tyres are cold. When we are going to race, I'm going to crash. Please help me," liet hij zijn team weten.

"Ik verbeter me iedere race en ben meer comfortabel in de auto en in de Formule 1. Maar om de beste Lance te zijn, zoals ik dat in andere kampioenschappen was, heb ik tijd nodig en ervaring."

Zondag staat de GP van Canada op het programma. De thuisrace van Stroll op het stratencircuit van Montreal.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen