Stroll: 'Mensen met kritiek zijn gewoon jaloers'

01 apr. 2017 15:02 Redactie

Lance Stroll: 'Mensen in de Formule 1 hebben wel respect voor elkaar'


Rookie Lance Stroll wordt vaak afgeschilderd als een rijkeluiskindje wiens vader een Formule 1 stoeltje bij Williams heeft gekocht. De Canadees hecht echter weinig waarde aan de criticasters, die volgens hem gewoon jaloers zijn.

Het Formule 1 debuut van Lance Stroll houdt de gemoederen al maanden bezig. Met zijn 18-jaar is hij momenteel de jongste coureur in het veld, en ondanks de goede prestaties van Max Verstappen kijkt de wereld anders tegen deze jongeman aan. Reden hiervoor is zijn rijke vader die kosten nog moeite spaarde om zijn zoon in de koningsklasse van de autosport te krijgen.

Een ongelukkige eerste testweek op het circuit van Barcelona met spins en crashes en een moeizame seizoensopening, nemen het label 'paydriver' nog niet wet bij de jonge Canadees.

"Het is duidelijk dat mensen die zelf niet in de Formule 1 racen op zoek zijn naar excuses." liet hij Autosport weten.

"De rijders in de F1 hebben respect voor elkaar. Ze weten ook dat het winnen van de Formule 4, Formule Renault en Formule 3 veel moeite kost."

De kritiek komt van Stroll dan ook niet van zijn collega coureurs, maar van mensen die het niet gelukt is om de F1 te halen. Uit hun woorden valt jaloezie op te maken.

"Er zijn altijd coureurs die niet in de F1 rijden en daar een excuus voor hebben, dat is erg duidelijk. In het leven vind je altijd jaloerse mensen en dat zal niet veranderen."

Stroll begint in China aan zijn tweede Grand Prix weekend. In Australië maakte hij niet al teveel indruk. Na een redelijke vrijdag crashte hij op zaterdag en kwalificeerde zich als laatste voor de race. In de race zelf toonde hij bravoure bij de start, maar viel hij later uit met remproblemen.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen