Stroll: 'Rusland een van de moeilijkste circuits voor mij'

26 apr. 2017 18:22 Redactie

Lance Stroll heeft nog nooit geracet op Sotsji


De GP van Rusland vormt de vierde race van het seizoen en Lance Stroll wacht nog op zijn eerste finish. De 18-jarige rookie kent een ongelukkig begin van zijn Formule 1 carrière. 

"Dit is een van de moeilijkste circuits voor mij om over te praten. Ik heb hier nog nooit gereden en ook nog niet in de simulator geoefend. De race van vorig jaar heb ik terug gekeken, maar het circuit moet ik nog in het echt ervaren."

"Ik vind het cool om nieuwe banen te leren kennen. Ze hebben allemaal hun eigen karakteristieken en het is leuk om deze te ontdekken. Mijn eerste kennismaking met het circuit is donderdag tijdens de trackwalk met mijn engineers. Het is verbazingwekkend hoeveel je kan leren over een baan door er een ronde overheen te lopen."

"Je leert waar alle hobbels en kuilen zitten en krijgt al inzicht in hoe de auto zich gaat gedragen. Een nieuw circuit leren kennen is altijd uitdagend. Er staat niet een bepaald aantal ronden voor alvorens je het onder de knie hebt. Soms gaat dit erg snel, maar op andere banen heb je wat meer tijd nodig. Het ligt eraan hoe snel je jezelf thuis voelt op de baan en in een ritme komt."

Voor Stroll zou het welkom zijn dat hij in Rusland de finish haalt, waarbij een puntenfinish een mooie opsteker vormt. Dat haalt ook de druk weg van de schouders van deze rookie.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen