Stroll tegen criticasters: 'Verwacht niet direct wonderen van mij'

17 mei 2017 17:16 Redactie

Lance Stroll: 'Mensen die meteen prestaties verwachten snappen F1 niet'


Formule 1 rookie Lance Stroll vraagt geduld van de Formule 1 fans en media. De eerste vijf races kon de 18-jarige Canadees geen potten breken.

De kritiek van veel fans en media op zijn persoon vindt Lance Stroll onterecht. De rookie laat weten dat hij meer tijd nodig heeft en vraagt dan ook geduld. Ondanks dat vader Stroll alles uit de kast haalde om zijn zoon op de best mogelijke manier voor te bereiden op zijn F1-debuut verloopt het tot op heden erg stroef.

Daar waar jonge talenten als Max Verstappen en Esteban Ocon direct imponeren stoeit de Canadees met zijn Williams. In Spanje werd Lance zelfs laatste op twee ronden achterstand, terwijl de Williams een auto is die voor de WK-punten moet strijden.

"Ik lees niet wat de media schrijven, maar ik weet dat ze genadeloos hard zijn. Ze moeten mijn situatie accepteren. Ik ben pas 18 jaar en dit is mijn eerste seizoen in de F1. Veel van de circuits zijn volledig nieuw voor me en de auto's zijn in 2017 moeilijker te besturen", laat hij GPupdate weten.

"Mensen die verwachten dat ik direct kan presteren snappen niet hoe deze sport werkt. Het kost tijd en daar ben ik mezelf van bewust. In mijn hele carrière ging een tweede seizoen in een klasse vele malen beter."

"Alles is nieuw in de F1 voor mij. Ik ben nog jong en de meeste circuits zijn onbekend voor me. Je kan die dingen niet ineens opzij zetten en direct een superster zijn. Ik moet mijn problemen overwinnen en nu accepteren dat het lastig is."

Wonderden bestaan niet volgens Stroll


Daar waar Max Verstappen direct schitterde in zijn debuutjaar bij Toro Rosso, destijds 17 jaar, erkent Stroll dat hij meer tijd nodig heeft. Eerder deze week plaatsten wij een kritische column, waarin wij stelden dat Lance Stroll een schande is voor het team van Williams. Er zit volgens ons, los van tientallen miljoen aan sponsorgeld, geen enkele gedachtegang achter het debuut van de Canadees.

"De Formule 1 is alles wat ik ervan verwacht had. Ik had van tevoren verwacht dat het een hele uitdaging zou zijn en dat is het. Als mensen dat niet kunnen accepteren: sorry, wonderen bestaan niet. Ik moet realistische stappen zetten."

Lance vergeet daarbij dat de Formule 1 geen leerschool is. Normaal gesproken kom je in de koningsklasse van de autosport terecht nadat je ervaring hebt opgedaan in de opstapklassen. In de F1 moet je er direct staan en krijg je geen jaren de tijd om te leren.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen