Stroll: 'Ik ben het wel gewend dat mensen me afzeiken'

24 mei 2017 17:55 Redactie

Stroll: 'Of ik nu win of verlies er zijn altijd klagers'


Het debuutseizoen van Lance Stroll verloopt uiterst moeizaam. Weinig snelheid en wat fouten zorgen ervoor dat de druk en kritiek met de race toeneemt. 

De 18-jarige Canadees doet zijn best om te doen voorkomen dat het hem koud laat. 

"Met mijn achtergrond ben ik het geweest dat mensen me altijd onderuit proberen te halen. Of ik nu win of verlies, mensen hebben altijd wat te zeiken," waarmee Stroll refereert aan zijn rijke vader. Vader Stroll sponsorde de complete carrière van zijn zoon inmiddels voor een kleine 100 miljoen.

"Ik heb dat geaccepteerd en kan er wel een beetje om lachen. Ik kan het toch niet veranderen en richt me op het racen."

Ondanks de mindere resultaten en wisselvallige prestaties geniet de rookie van zijn debuutseizoen in de Formule 1.

"Ik geniet van mijn tijd in de F1 en leer veel dingen. Ik ben pas 18 jaar en om op deze leeftijd deel uit te maken van deze sport is erg speciaal. Op dit moment leef ik van race naar race."

"Ik heb mijn titels gewonnen om hier te komen, we zijn pas vijf races onderweg en die verliepen wat lastig. Dat verandert niet ineens alles, er ligt nog een lang seizoen voor me."

WK-punten heeft Lance Stroll nog niet bij kunnen schrijven in de eerste races, waarbij het beste resultaat een elfde positie was in Rusland.

"Er lagen kansen om punten te scoren, maar we hadden in een aantal races de nodige pech. In Rusland maakte ik een fout in de eerste ronde, anders had ik er punten gescoord."

Veel fans vragen zich af hoe vaak we Stroll in de vangrails zien in Monte Carlo. Niet alleen voor rookies is het circuit zeer lastig, zelfs de ervaren coureurs maken er fouten.

"Ik probeer er neutraal in te staan en probeer me geen druk op te leggen. Het is een uitdaging en ik ga mijn weekend rustig opbouwen. Als mijn prestaties erg goed zijn dan is dat super, mocht dat niet het geval zijn dan blijven we eraan werken."

Wat wordt het voor Lance Stroll? Een uitstekend weekend, of een weekend vol met crashes?

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen