Surer: 'Vettel is niet van hetzelfde niveau als Alonso'

19 dec. 2016 09:43 Redactie

'Vettel heeft een auto nodig die past bij zijn rijstijl'


Oud- F1-coureur Marc Surer twijfelt aan de prestaties van Sebastian Vettel. Dit meldt de Zwitser aan de website van Speedweek. De Zwitser vergelijkt Vettel met Fernando Alonso in zijn periode bij Ferrari: "Alonso is in staat om in elke wagen hard te gaan, terwijl Vettel een auto nodig heeft die past bij zijn rijstijl. Dat verklaart waarom Kimi Raikkonen dichter op de huid zit bij de Duitser".

Na vier succesvolle seizoenen bij Red Bull Racing ging het in 2014 beduidend minder voor Vettel. De Red Bull was lastig te besturen en de Duitser worstelde het hele seizoen met zijn bolide: "In 2014 was de wagen niet de makkelijkste en Riccardio domineerde het hele seizoen." In dat seizoen scoorde Ricciardo meer punten dan zijn Duitse teamgenoot en won als enige voor Redbull drie Grand Prix'.

Surer debuteerde in '79 in de Formule 1 bij Ensign. De Zwitser scoorde in de jaren '80 zeventien wk-punten met Arrows en Brabham. Ook beleefde de voormalig F1-coureur een zware crash, waarbij hij beide enkels brak tijdens een voor ATS in 1980.

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen