Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Swingt Max Verstappen tijdens de GP van Brazilië?

Max Verstappen is momenteel de Formule 1 coureur in vorm. De jonge Red Bull coureur excelleerde zijn kunsten eerst al in Maleisië, vervolgens in Japan en Amerika en stal de show met een imponerende overwinning in Mexico. Kan hij uitgerekend op het circuit waar hij vorig jaar vele Formule 1 harten op hol liet slaan opnieuw toeslaan?

De verwachtingen voor de Formule 1 race in Brazilië waren hoog gespannen. Verstappen zou gewoon zijn derde zege van dit seizoen gaan pakken. Daar was eigenlijk geen twijfel over mogelijk, tenslotte was de RB13 de laatste paar races oppermachtig. Snel, betrouwbaar en met Max Verstappen aan boord een onverslaanbare horde. In Brazilië zien we helaas een ander beeld tot nu toe. Verstappen worstelt al vanaf de eerste vrije training met zijn RB13. De afstelling en balans zijn niet zoals onze landgenoot het wil. Ook de snelheid is nog ver te zoeken om het over het geluid van zijn motor nog maar niet te hebben. 'Het is het hele weekend al een ruw geluid' , zo laat hij zelf weten. Waar Verstappen normaal regelmatig wel in de top vier van de tijdenlijsten is terug te vinden, noteerde hij in de derde vrije training slechts de negende tijd. De Nederlander reed ook slechts negen rondjes om 'de motor te sparen'? Het zijn geluiden die we als Formule 1 liefhebber niet willen horen. Verstappen weet dat hij direct bij de start moet toeslaan om zicht te hebben op een podiumplek. Lukt dit niet, dan wordt het misschien inderdaad wel een eenzame race zoals hij zelf voorspelde.

Wie zijn de favorieten voor de zege? Kersverse wereldkampioen Hamilton lijkt op voorhand kansloos nadat hij zich vergaloppeerde tijdens de kwalificatie. De Brit start nu vanuit de pits en is veroordeeld tot een inhaalrace. Gezien zijn vorige inhaalrace in Mexico waar hij maar moeizaam voorbij de concurrentie kwam, zien we hem dan ook niet in de buurt van het podium komen. Datzelfde lijkt te hoog gegrepen voor Daniel Ricciardo. Ook hij start vanuit de achterhoede maar heeft met P14 absoluut kans op een goede klassering. Het podium daarentegen lijkt alleen haalbaar als anderen uitvallen. De strijd om de zege gaat volgens ons dan ook tussen de top vier van de kwalificatie, Bottas, Vettel, Raikkonen en inderdaad Verstappen. Bottas moet de eer voor Mercedes hooghouden en bewijzen dat hij wel degelijk zijn Mercedes stoeltje verdient, Vettel wil zijn slechte reeks goedmaken, Raikkonen mag misschien winnen van Vettel als Bottas ook achter de Duitser zit en Verstappen? Voor onze landgenoot staat er in feite niks meer op het spel. In theorie kan hij Raikkonen nog passeren in het WK maar het zal hem ongetwijfeld weinig uitmaken of hij nu vijfde of zesde wordt in het klassement. Voor hem telt alleen het podium en dan eigenlijk ook alleen nog maar het hoogste treetje. Ons podium ziet er dan ook als volgt uit: 1. Sebastian Vettel 2. Valtteri Bottas 3. Max Verstappen De race start om 17.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via Racingnews365.nl

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'