Takuma Sato wint Indy 500, Alonso ploft Honda motor

28 mei 2017 21:59 Redactie

Ook de Indy 500 loopt uit op Honda-drama voor Alonso!


Fernando Alonso is er niet in geslaagd om de Indy 500 te finishen. De Spanjaard was zeer goed onderweg, maar moest in de slotfase zijn Andretti-Honda parkeren met motorpech. Voormalig F1-coureur Takuma Sato won zijn eerste Indy 500!

De openingsfase verliep rustig waarbij Alonso prima stond wist te houden in de leidende groep met onder andere Sato, Rossi en Dixon. Het was diezelfde Dixon die hard uit de race crashte. De Australiër kon de gecrashte bolide van Jay Howard niet ontwijken. Wat volgde wat een enorme horrorcrash, waarbij Dixon wonder boven wonder ongedeerd uitstapte.Wat volgde was een onrustige fase in de race met diverse crashes en incidenten. Conor Daly en voormalig winnaar Buddy Lazier crashten uit de race en de cautions volgde zich in rap tempo op. Fernando Alonso wist zich de hele race te positioneren in de kopgroep, waarin veel van de Andretti auto's vertegenwoordigd waren. 

Teamgenoot Ryan Hunter-Reay gold als een van de grote kanshebbers, maar hij zag zijn kansen in rook opgaan door een geplofte Honda motor. Ed Carpenter verloor de controle over zijn bolide, maar wist hem wonderbaarlijk uit de muur te houden, maar verloor wel zijn voorvleugel. 

Een caution met nog 33 ronden te gaan zorgde ervoor dat alle coureurs de pits opzochten, waarna een sprint naar de finish volgde. Fernando Alonso viel hierbij terug naar een negende positie. Max Chilton mocht als leider beginnen aan de laatste 30 ronden. Alonso werkte zichzelf weer op naar een zesde positie totdat het noodloot toesloeg en de Honda motor de geest gaf.

Video: Het moment van de plof van Alonso
Voor de Spanjaard kwam er zo een einde aan een indrukwekkende race, waarin Fernando wederom niet beloond werd.

De slotronden verliepen uitermate spannend met een gevecht voor de zege tussen Takuma Sato en Helio Castroneves. De Japanner bleef Castroneves voor en pakte zijn eerste Indy 500 zege! 

Foto: McLaren Andretti Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen