Teambaas Horner: "Max heeft geweldig gereden"

09 apr. 2017 11:28 Redactie

Horner ziet tot zijn verrassing dat Red Bull meestrijdt voor het podium


Het hele weekend verliep het nog niet bepaald goed voor het team van Red Bull Racing. Mede natuurlijk ook doordat er op vrijdag amper tot niet kon worden gereden. Met Ricciardo op P5 en Verstappen slechts op P16 leek het weer een eenzame race te gaan worden.

Gelukkig brachten de wisselende weersomstandigheden uitkomst waardoor er vooral in de openingsfase van alles gebeurde. Ricciardo profiteerde optimaal van de mindere start van Raikkonen en lag daardoor al snel vierde. De grootste verrassing was echter Max Verstappen. De Nederlander schoot als een komeet van zijn zestiende startpositie en sneed door het veld alsof de anderen stil stonden. Binnen no time dook Verstappen op in de punten om niet veel later zelfs op de tweede positie terecht te komen. Deze positie kon hij helaas niet vast houden en moest hierin zijn meerdere erkennen in Vettel.

Na afloop stond een trotse teambaas, Christian Horner, dan ook de pers te woord.

"We hebben deze race precies de juiste beslissingen genomen, op basis van onze strategie kwamen we voor de Ferrari's terecht. Qua pure snelheid komen we tekort, maar de jongens  hebben geweldig geracet en keihard gevochten voor dit resultaat. Het is geweldig om hier een podiumplaats te behalen."

Uiteindelijk zorgde Verstappen voor het 100e podium voor zijn werkgever door als derde over de finish te komen. In de eindfase kreeg hij nog wel zijn eigen teamgenoot achter zich aan maar een aanval van Ricciardo bleef echter uit. Horner benadrukt dat het team de heren vrij heeft gelaten om te laten racen. Hij gaat er dan ook van uit dat we dit seizoen nog meer van dit soort onderlinge strijd zullen gaan zien.

"Beide duels waren voorbeelden van 'straight racing'. Ze hebben laten zien dat ze op een harde, maar tevens faire manier met elkaar kunnen knokken. Dat zullen we gedurende dit jaar ongetwijfeld nog vaker gaan zien."

Uitgerekend Horner had Verstappen na zijn teleurstellende kwalificatie al laten weten dat dit zijn kans was om te schitteren. De jonge Nederlander reed dan ook een dijk van een race.

"Max heeft geweldig gereden. Zeker als je bedenkt vanaf welke positie hij de race begon."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen