Teambaas Horner: "Max Verstappen wordt alleen maar beter"

15 apr. 2017 12:00 Redactie

Christian Horner enthousiast over de steile leercurve van Verstappen


Red Bull Racing nam drie jaar geleden de gok door de toen pas 16-jarige Max Verstappen vast te leggen. Deze gok heeft zich inmiddels dubbel en dwars uitbetaald.

Amper negentien jaar oud maar nu al uitgegroeid tot de sensatie van de Formule 1. Verstappen heeft inmiddels één zege behaald, uitgerekend tijdens zijn allereerste race voor Red Bull. Belangrijker is misschien nog wel dat hij vrijwel iedere race van zich doet spreken en het de gevestigde orde lastig maakt.

Ook Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is ervan overtuigd dat Verstappen zijn plafond nog niet heeft bereikt.

"Ik denk dat Max alleen maar beter wordt nu hij ook meer ervaring krijgt. Hij is nog maar negentien jaar natuurlijk. Iedereen van die leeftijd leert dagelijks nog. Nu hij meer ervaring opdoet, is zijn ontwikkeling helemaal indrukwekkend. Zijn race in China bijvoorbeeld was van een ongekend niveau, vooral het eerste gedeelte was enorm indrukwekkend. Vooral als je bedenkt dat hij vanaf P16 moest komen na een lastige kwalificatie."

Horner is er dan ook van overtuigd dat Red Bull de beschikking heeft over de twee meest getalenteerde rijders van het veld.

"Max wordt nog steeds elke race beter en dat maakt hem zo'n opwindende rijder. Sowieso vind ik dat wij de meest uitdagende line-up van de Formule 1 op dit moment hebben. Het is dan ook geweldig om te zien hoe de jongens elkaar zo hard pushen en zoals vorige week zo met elkaar in gevecht waren."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen