Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teamgenoot waarschuwt voor fake news over F1-carrière Kubica

Natuurlijk werd tijdens de GP van Abu Dhabi al afscheid genomen van coureurs als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher en Nicholas Latifi. Maar in de kantlijn leek nóg een oudgediende zich op te maken voor zijn F1-pensioen. Dat werd echter snel tegengesproken.

Het is niemand minder dan Robert Kubica die op social media de kans groot leek te achten dat hij zijn laatste Formule 1-meters reeds heeft gereden, zo dacht menigeen toch opmaken te maken uit onderstaande social media-post. Onderstaande post is echter van een fake-account. Dat laat Prema-teamgenoot Louis Deletraz uit naam van Kubica weten in reactie op de post. Immers, Kubica heeft helemaal geen twitteraccount. De Pool kende een stormachtige Formule 1-carrière tot hij begin 2011 zwaar crashte met een rally-auto. De vangrails doorboorden zijn Skoda Fabia en brachten veel schade toe aan zijn rechterarm. Even werd gevreesd voor de arm van Kubica, maar na jaren van revalideren keerde hij in 2019 met Williams terug op de Formule 1-grid, zij het nog altijd met een beperkte mate van mobiliteit in zijn rechterarm. De resultaten dat jaar waren niet goed, zeker niet in vergelijking met die van de nieuwe superster bij het team, George Russell. Hij deed een stapje terug en ging als test- en reservecoureur aan de slag bij Alfa Romeo, mede dankzij de trouwe steun van sponsor Orlen. In die hoedanigheid reed hij tot op heden twee races als invaller van de door Covid19 gevelde Kimi Raikkonen, met een veertiende plaats als beste resultaat.

1596877719194607621

This is a fake account. The real Robert is asking to report. Thank you! — Louis Delétraz (@LouisDeletraz) November 27, 2022

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"