Teleurgestelde Bottas: "Red Bull speelde het slim"

28 mei 2017 18:15 Redactie

Valtteri Bottas in de houdgreep van Red Bull


Door de mislukte kwalificatie van Lewis Hamilton moest Bottas de eer voor Mercedes hooghouden. Mede door een afwijkende strategie van Red Bull Racing slaagde Bottas hier niet in.

Bottas reed op zaterdag een sterke kwalificatie waarbij hij zichzelf een goede uitgangspositie verschafte voor zijn eerste podium in Monaco. Bij de start wist hij de beide Bulls voor te blijven en kon hij in eerste instantie het tempo van de beide Ferrari's redelijk volgen. Naarmate de race vorderde, liep dit verschil al snel op. Voor Bottas was een derde plek nog het hoogst haalbare.

Zijn podiumplek kwam vervolgens onder druk te staan toen Red Bull Verstappen al vrij vroeg naar binnen haalde. Hierop besloot Mercedes om ook Bottas eerder dan gepland te laten stoppen. Dit pakte goed uit, mede omdat Verstappen bij zijn stop kostbare tijd verloor. Mercedes had daarbij echter buiten Ricciardo gerekend. De Australiër bleef langer buiten en stampte goed door en bouwde daardoor voldoende marge op om een veilige pitstop te maken. Voor Bottas zat er uiteindelijk niet meer in dan een vierde plek.

De Fin verscheen na afloop dan ook teleurgesteld voor de camera's van Ziggo Sport.

"Red Bull had vandaag de betere strategie en speelde het slim met Ricciardo. Dat deden ze beter dan wij en dat is erg jammer. Daniel had clean air en reed ook nog eens op de ultrasofts terwijl ik vast zat in het verkeer. Tijdens de safety car wisselde ook Max naar de ultrasofts waardoor zijn banden verser waren en hij dus sneller was. Vanaf dat moment heb ik me alleen nog maar gefocust op mijn eigen rijden en geprobeerd geen fouten te maken."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen