Teleurgestelde Sainz: "Starten vanuit top 10 was mogelijk"

16 apr. 2017 09:20 Redactie

Carlos Sainz valt met pech uit tijdens Q1


Vooralsnog beleeft Carlos Sainz weinig plezier aan zijn raceweekend in Bahrein. De Spanjaard die vorige week nog verraste met een knappe zevende plek in China kwam in Bahrein niet door Q1.

De problemen voor een lastig weekend begonnen al op de vrijdag. In de tweede vrije training moest de Toro Rosso coureur zijn sessie vroegtijdig stoppen vanwege een defecte uitlaat. Hierdoor kon hij slechts vijf ronden rijden en miste hij kostbare tijd voor de kwalificatie die onder soortgelijke omstandigheden zou plaatsvinden. Sainz gaf dan ook al aan dat hij 'blind' de kwalificatie in zou gaan.

In eerste instantie leek er voor de Spanjaard geen vuiltje aan de lucht. In de beslissende fase van Q1 was hij sneller dan iedereen in de eerste sector. Het leek er dan ook op dat hij zonder problemen zou doordringen tot Q2. Echter plotseling viel zijn auto stil en moest hij zijn snelle ronde afbreken.

Na afloop van de kwalificatie verscheen een teleurgestelde Sainz voor de camera's: "Of dit niet mijn weekend is? Nou, dit is niet het weekend van mijn auto. Ik was bezig met een geweldige kwalificatie, maar mijn wagen wil dit weekend niet blijven rijden. Dat is zonde, want in potentie hadden we op plek acht kunnen staan. Helaas hebben we geen gebruik gemaakt van die mogelijkheid."

Sainz wist helaas nog niet wat nu precies het probleem is geweest. Het is in ieder geval te hopen dat zijn monteurs het probleem kunnen verhelpen zodat Sainz morgen alsnog wat kan uitrichten. Hoewel hij zelf verwacht dat het lastig zal worden vanaf een zestiende startplek.

"We zullen iets proberen, maar het is heel moeilijk om hier in te halen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen