Test Bahrein moet bandenproblemen Mercedes oplossen

18 apr. 2017 14:35 Redactie

Lewis Hamilton blij met extra testdagen in Bahrein


Formule 1 coureur Lewis Hamilton is blij met de twee testdagen in Bahrein. Deze moeten het team van Mercedes in staat stellen om de problemen met overmatige bandenslijtage op te lossen.

Mercedes moest dit seizoen in twee van de drie races haar meerdere erkennen in Ferrari. Sebastian Vettel won in Australië en Bahrein, en Hamilton in China. Voor het eerst in ruim drie jaar is het Duitse team de leiding in het WK bij de constructeurs kwijt. 

"We hebben drukke dagen voor de boeg en veel werk te verzetten tijdens de testdagen. We moeten de banden beter leren begrijpen, zodat we in de komende races beter presteren. Onze auto is snel genoeg, maar de banden slijten onder warme omstandigheden te snel." laat Hamilton weten.

Tijdens de kwalificatie is de W08 van Mercedes vaak nog een klasse apart, maar de racepace van de Ferrari is beter. "In het begin van de race hebben we met een volle tank veel te weinig grip. De achterkant van de auto breekt dan snel uit. Aan het einde van de race, met een lichtere auto hebben we geen problemen."

Voor aanvang van het seizoen werd al duidelijk dat de nieuwe Formule 1 regels invloed zouden hebben op het weggedrag van de auto's. De relatief nieuw auto's en banden bieden nog volop ruimte tot verbetering. De engineers en designers van de topteams zijn ook buiten de baan met een ontwikkelingsrace bezig. In Barcelona komen Ferrari en Red Bull met een nieuw aerodynamisch pakket. Wanneer, en of, Mercedes ook met een grote update komt is nog onbekend.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen