Testupdate 11 uur: Max Verstappen snel in de regen

02 mrt. 2017 11:03 Redactie

Kimi Raikkonen snelste, Max Verstappen snel in Barcelona


De vierde en laatste testdag van deze week staat in het teken van de regenbanden van Pirelli. De bandenfabrikant besproeide vannacht en vanmorgen het circuit met in totaal 220.000 liter water, omdat de nieuwe regenbanden uit te kunnen testen.

Direct nadat de lampen op groen sprongen kwam Max Verstappen de pitbox uitgerold. De Nederlander deed eerst een installatieronde, maar zette daarna al snel een tijd neer. Verstappen reed veel in de eerste twee uur van de test, voornamelijk op de regenband van Pirelli. Na ongeveer anderhalf uur werd de regenband omgewisseld voor de intermediates, waardoor de tijden snel naar beneden doken.

Max Verstappen stond de hele ochtend op de eerste positie en verbeterde zijn tijden ook steeds verder. De baan droogde in snel tempo op na half 11, waardoor er iedere minuut wel weer een snellere tijd werd neergezet. Verstappen stond op dat moment in de pits en duikelde zo van de eerste naar de vijfde positie.

Problemen waren er voor diverse teams. Mercedes kampt met een elektronisch probleem, Toro Rosso met een motorisch probleem en Williams komt niet in actie. De crash van Lance Stroll gisteren beschadigde de FW40 dusdanig dat er een nieuw chassis moet worden ingevlogen.

VOLG LIVE DE VIERDE EN LAATSTE DAG VAN DE WINTERTEST IN BARCELONA

Tijden Barcelona test 11:00


1 Raikkonen   Ferrari   1m36.041s
2 Grosjean   Haas   1m36.310s
3 Giovinazzi   Sauber   1m37.439s
4 Hulkenberg   Renault   1m38.107s
5 Verstappen   Red Bull   1m38.148s
6 Vandoorne   McLaren   1m41.826s
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen