Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 13:00: Räikkönen nadert Vettel, Ricciardo doet het rustig aan

Kimi Räikkönen heeft net als Sebastian Vettel gisteren even flink gas gegeven op de hypersofts. Daarbij liet hij slechts enkele honderdsten van een seconde liggen op de tijd van zijn teamgenoot. Daniel Ricciardo blijft zijn ronden rijden op de medium compound.

Ferrari blijft in Barcelona het tempo dicteren. Op vrijdagmorgen was het Kimi Räikkönen die er met de SF71-H eens goed voor ging zitten in op de hypersofts naar 1:17.221 knalde. Hij was daarmee maar een fractie langzamer dan Sebastian Vettel gisteren. Daniel Ricciardo (7e) ging verder met waar hij vanochtend vroeg al mee was gebleven, namelijk het rijden van runs op de medium banden. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Lewis Hamilton, die op diezelfde banden constant zo'n zeven à acht tienden sneller is dan de Australiër.

De Engelsman in Duitse dienst is bovendien de productiefste man van de ochtend. Hij reed al 97 ronden, waar Daniel Ricciardo met 47 nog niet tot de helft daarvan kwam. Op de plaatsen twee en drie deden Haas en Toro Rosso opnieuw in positieve zin van zich spreken. Datzelfde kan niet worden gezegd van McLaren en Renault, waar respectievelijk turbo- en versnellingsbakproblemen Alonso en Sainz voor hun thuispubliek aan de kant hielden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China