Testupdate 16 uur: 'Regentest' in het water gevallen, Max rijdt eerste rondjes in de middagsessie

02 mrt. 2017 15:59 Redactie

Teams maken nauwelijks gebruik van natte omstandigheden in eerste uur middagsessie


Nadat er in de ochtend weinig teams in actie kwamen op de regenbanden van Pirelli werd er besloten tijdens de lunch de baan weer te besproeien. Dit had echter niet het gewenste effect. Weer waren er weinig teams die gebruik wilden maken van de natte omstandigheden.

Alleen Valtteri Bottas was flink aan zijn kilometeraantal aan het werken. De Fin reed als enige bijna constant op de baan in het eerste uur na de lunch, eerst op regenbanden, daarna op intermediates. Grosjean kwam voor Haas nog heel even de baan op en ook Giovinazzi zocht heel even het asfalt op, maar het mocht geen naam hebben. De conclusie van de 'regentest': het is letterlijk in het water gevallen.

Na een uurtje was de baan alweer zo goed als droog, waardoor de slicks uit de kast werden getrokken. Langzamerhand begonnen er steeds meer teams het asfalt op te zoeken en werd het wat drukker op de baan. Ook Max Verstappen kwam uiteindelijk de baan op, na bijna twee uur in de pitbox te hebben gestaan. De Nederlander schroefde meteen zijn kilometeraantal op en reed een lange stint op de zachte band.

Na twee uur is er qua tijden niet veel veranderd. Waarschijnlijk zullen de snellere tijden in de laatste twee uur van de sessie worden gezet.

Tijden om 16:00 uur:
Rijder Team Tijd
1 Raikkonen Ferrari 1m22.305s
2 Grosjean Haas 1m22.739s
3 Verstappen Red Bull 1m22.949s
4 Bottas Mercedes 1m23.590s
5 Vandoorne McLaren 1m23.918s
6 Perez Force India 1m24.893s
7 Hulkenberg Renault 1m24.974s
8 Giovinazzi Sauber 1m25.037s
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen