Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Tijdschema Formule 1 GP van Hongarije 2022

Mis niets van het Grand Prix-weekend in Hongarije. In het weekend van vrijdag 29 juli tot en met 31 juli wordt het dertiende raceweekend van het Formule 1-seizoen verreden op de Hungaroring.

Hungary start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Van 29 juli tot en met 31 juli strijkt het Formule 1-circus neer in Boedapest, waar de Grand Prix van Hongarije zal worden verreden op de iconische Hungaroring. Een Mickey Mouse-baantje, zo wordt het bochtige circuit ook wel genoemd. Lange rechte stukken zijn er eigenlijk niet, waardoor de coureurs geen enkel moment hun focus kunnen verliezen en inhalen er lastig is.

Charles Leclerc en Ferrari zullen in Hongarije azen op revanche na het desastreuze weekend in Frankrijk. Die jacht op Red Bull begint op vrijdag om 14:00 uur met de eerste vrije training. Om 17:00 uur begint vervolgens de tweede oefensessie. Op zaterdag mogen de coureurs van 13:00 tot 14:00 uur nog de puntjes op de i zetten tijdens VT3, waarna om 16:00 uur de o zo belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de GP van Hongarije?

De Grand Prix van Hongarije wordt op zondag 31 juli verreden en begint om 15:00 uur. Zo'n anderhalf uur later weten we ongeveer wie er de winnaar is van het laatste GP-weekend voordat de Formule 1-zomerstop begint.

Check hieronder nog eens het volledige tijdschema.

Tijdschema GP Hongarije

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 29 juli -
Tweede vrije training vrijdag 29 juli -
Derde vrije training zaterdag 30 juli -
Kwalificatie zaterdag 30 juli -
Race zondag 31 juli -

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'