Todt: 'Het doorvoeren van veranderingen duurt veel te lang in de Formule 1'

03 apr. 2017 08:36 Redactie

Todt: 'Kleine veranderingen in de F1 doorvoeren kost veel moeite'


FIA-president Jean Todt baalt van het feit dat het doorvoeren van veranderingen in de Formule 1 erg moeizaam gaat. Zelfs het doorvoeren van een kleine verandering kost ontzettend veel moeite.

Todt roept op om de besturing van de F1 te veranderen, waardoor het doorvoeren van kleine wijzigingen een stuk eenvoudiger wordt in de toekomst. "Helaas is het de realiteit dat het veel te lang duurt. We moeten zoeken naar mogelijkheden om veel sneller eenvoudige aanpassingen door te kunnen voeren."

"Ik kan me goed voorstellen dat lange termijn projecten meer planning vergen, maar voor kleinere aanpassingen moeten we een zwaar en lang proces doorlopen. Dat moet veranderen." laat Todt aan Racer weten.

"Voor mij is dat iets wat het runnen van onze business erg moeilijk maakt. Het zou makkelijker moeten zijn om dingen te wijzigen die ook echt verandering behoeven." 

Er wordt op dit moment veel gesproken over de toekomst van de Formule 1. Over welke kant de sport op moet met de aerodynamica en motoren. "Ik voel er niets voor om een emotionele beslissing te nemen voor volgend seizoen. We moeten echt een plan opstellen hoe de F1 er over 5 en 10 jaar uit moet zien."

"Vanuit daar moeten we bepalen wat de regels gaan worden en dan geven we de teams de kans om zich daarop voor te bereiden. Dat is beter dan dat we met paniek regeren."

Afgelopen vrijdag kwamen de huidige motorleveranciers en geïnteresseerde fabrikanten bijeen om te praten over de toekomst van de F1-motoren. Duidelijk werd dat kostenverlaging en een eenvoudiger ontwerp de speerpunten worden voor de F1 na 2020. 

"We kiezen voor een meer conventionele motor, maar dat betekent niet dat we 10 jaar terug in de tijd gaan. Dat zal nooit gebeuren."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen