© Getty Images / Red Bull Cotentpool

Nieuwsoverzicht

Todt: "Nu geen behoefte aan meer Formule 1-teams"

In een extra persconferentie hebben FIA-president Jean Todt en Liberty Media-opperhoofd Chase Carey hun licht laten schijnen op de toekomst van de Formule 1. Todt stelt dat de koningsklasse geen dringende behoefte heeft aan nieuwe teams.

Het is alweer even geleden dat de Formule 1-grid uit twaalf teams bestond. In 2010 traden drie compleet nieuwe teams toe tot de Formule 1 (Team Lotus, HRT en Virgin Racing). Sindsdien is Haas F1 als compleet nieuwe inschrijving toegetreden tot de Formule 1, maar anno 2019 lijken maar weinig partijen geïnteresseerd in het oprichten vaan een nieuw F1-team. Geen probleem, zo oordeelt FIA-president Jean Todt.

"Natuurlijk zou ik graag zien dat er 24 in plaats van 20 auto's op de grid staan. Maar dat betekent wel dat die teams geld willen zien en dat de huidige tien teams minder geld krijgen. Op dit moment is het wellicht beter om tien gezonde en sterke teams te hebben, zoals nu ook daadwerkelijk het geval is", aldus Todt tijdens een persconferentie op het Melbourne Grand Prix Circuit.

Op 26 maart komen de leden van de F1 Strategy Group bijeen - waarin onder meer zes Formule 1-teams, te weten Mercedes, Ferrari, McLaren, Williams, Red Bull en Renault, vertegenwoordig zijn. Tijdens deze bijeenkomst zal gepraat worden over de toekomst van de Formule 1, vooral met het oog op de regelwijzigingen vanaf 2021.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen