Toekomst Grand Prix van Duitsland nog onzeker

10 mei 2017 13:36 Redactie

Komt er nog wel een GP van Duitsland?


De GP van Duitsland kwam dit seizoen te vervallen omdat de Nurburgring de benodigde financiën niet had. Volgend jaar is het de beurt aan Hockenheim, maar de eigenaren hebben nog niet voldoende budget.

De Duitse GP wisselde de afgelopen jaren tussen de Nurburgring en Hockenheim. Mede door de hoge organisatorische kosten te drukken werd de regeling getroffen. In 2017 staat er geen Duitse GP op de kalender en de vraag is of deze volgend jaar terugkeert. 

Managing director Georg Seiler van het circuit van Hockenheim laat weten dat het geen wurgcontract gaat tekenen.

"Zoals de situatie nu is zou de race in 2019 naar de Nurburgring gaan en in 2020 naar ons. We tekenen echter geen contract dat ons in de moeilijkheden kan brengen. Als de basiscondities van het contract niet wijzigen, dan is de toekomst van de Formule 1 in Duitsland in gevaar", laat Seiler aan Speedweek weten.

"Ons lot ligt in handen van de Formule 1 organisatie omdat we geen subsidies krijgen van de provincie, het rijk of dergelijke. Ik weet zeker dat we het enige circuit zijn dat deze ondersteuning niet krijgt."

"Veel mensen verdienen veel geld aan deze sport. Het kan niet zo zijn dat wij als organisator verlies moeten draaien. Wij treffen alle voorbereidingen en investeringen in het circuit. Ik hoop en geloof dat Liberty Media geïnteresseerd is in een Duitse GP."

"Voor ons kan de GP alleen doorgaan als daaraan geen grote risico's kleven. Promotors zijn niet langer bereidt om verantwoordelijk te zijn voor het hele Formule 1 pakket. De circuits willen niet langer leven met de verliezen die ze draaien om een race te mogen organiseren. Met die wetenschap moeten er nieuwe contracten worden opgesteld."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen