Toekomst Red Bull in F1 onzeker als motoren niet veranderen

20 apr. 2017 11:15 Redactie

Red Bull wil voor het einde van het seizoen duidelijkheid over nieuwe motoren


De grootste bottleneck voor Red Bull is dat het al jaren niet de beschikking kan hebben over de beste motoren. Ferrari en Mercedes weigeren om het team uit te rusten met hun motor, waardoor het merk gebonden is aan de V6 van Renault. Hierdoor staat het team bij voorbaat al met 1-0 achter.

De afgelopen maand spraken de diverse motorleverancier en geïnteresseerde partijen over de toekomst van de Formule 1 motoren. De huidige hybride V6-motoren zijn veel te duur en te complex, maar blijven waarschijnlijk nog tot en met 2020 behouden. Vanaf 2021 moet de wereld er voor de motorleveranciers serieus anders uit gaan zien.

Als privé team ondervindt Red Bull grote nadelen van het huidige motorenreglement. In 2015 wilde het team overstappen naar Ferrari of Mercedes motoren, na aanhoudende problemen met Renault. Beide motorleveranciers wilden daarin niet meegaan, omdat ze bang waren voor extra concurrentie. Noodgedwongen rijdt Red Bull om die reden nog met Renault motoren, maar weet het ook direct dat het daardoor een achterstand heeft op de concurrentie.

Het team is duidelijk in haar wensen voor de nieuwe motoren. Helmut Marko laat aan Formula1.com weten wat de verwachtingen zijn vanuit Red Bull. 

"De situatie moet veranderen en op zijn laatst in 2021 moet er een onafhankelijke motorleverancier in de Formule 1 actief zijn. Dat is nodig voor de sport. De motoren moeten eenvoudiger zijn, moeten serieus motorgeluid produceren en de kosten ervan moeten jaarlijks minder dan tien miljoen bedragen."

"We spreken nu over een motor die veel eenvoudiger is qua opzet. Er zijn genoeg leveranciers die een dergelijke motor kunnen en willen bouwen. We verwachten van Liberty Media en de FIA dat ze een oplossing vinden voor het huidige probleem voor het einde van het seizoen. Als dat niet gebeurt dan is het niet zeker dat Red Bull in de Formule 1 blijft."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen