Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Top-coureurs steunen Verstappen-kamp in discussie over controversiële regels

Komt er een salarisplafond in de Formule 1? Als we dat vragen aan een aantal grote namen in de sport, om wiens salarisstrookje het gaat, krijgen we logischerwijs wat gefronste wenkbrauwen te zien.

Een salarisplafond. De Formule 1-teambazen zijn de afgelopen weken in discussie over de invoering van een maximaal toegestaan salaris voor de coureurs. In dat geval zou er een maximaal bedrag zijn dat een F1-coureur mag verdienen, of wordt het salaris ondergebracht bij het algemene budgetplafond. Zo kan een team kiezen tussen een coureur met een duurder salaris en minder updates per seizoen, of een coureur met minder salaris en meer updates per jaar. Eerder kwamen uit het Verstappen-kamp al verbaasde geluiden. "Totale idioterie", zo noemde manager Raymond Vermeulen het bij De Telegraaf . "Coureurs hebben een waarde verhogende werking op teams. Het zou de wereld op zijn kop zijn om de coureur een financiële beperking op te leggen, terwijl de meerwaarde van de coureur voor het team oneindig geëxploiteerd kan worden."

Collega's Verstappen kijken raar op

RacingNews365 legde de vraag in Monaco ook voor aan een aantal coureurs, die nog niet echt op de hoogte leken te zijn van de plannen. "Ik mag hopen van niet", reageert Valtteri Bottas verbaasd. "Ik ben er geen groot fan van, van dat idee. De coureurs moeten er nog wel iets van krijgen. Misschien kunnen ze het salaris van de teambazen verminderen", knipoogt hij. Ook Sebastian Vettel reageert: "Ik weet het niet. Geen idee wat de bedoeling ervan is en hoe ver de ideeën al zijn uitgewerkt. Misschien willen de teams meer geld gaan verdienen", eindigt ook hij met een knipoog. Fernando Alonso ziet tot slot ook geen heil in het plan. "Dat is niet nodig", reageert hij al zuchtend op een vraag van deze website. "Coureurs zijn in het verleden altijd al buiten deze discussie gevallen. De coureurs worden steeds meer en meer gebruikt ter promotie van de sport. Ze vragen steeds meer van ons en profiteren ervan. Daarom zouden we niet onder een plafond moeten vallen. Het is een heel lastige zaak", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden