De Tops en Flops van de GP van Bahrein

17 apr. 2017 19:53 Redactie

Wie vielen op tijdens de GP van Bahrein?


De GP van Bahrein was misschien voor het oog minder spectaculair dan zijn voorganger in China. Mede natuurlijk ook door het vroege uitvallen van Max Verstappen die anders ongetwijfeld mee had gestreden voor een podiumplaats. We zagen voor het eerst dat de top 5 binnen 3 seconden van elkaar reed en dat er ook in het middenveld voor elke positie werd gestreden. Al met al dus weer een mooie race om te zien maar wie zijn ons in het bijzonder opgevallen?

Toppers


Sebastian Vettel: En weer reed de Duitser een sterke race. Natuurlijk, hij moest in de kwalificatie zijn meerdere erkennen in Hamilton maar wat heeft Ferrari het momenteel goed voor elkaar. Zowel strategisch als qua auto is het geheel terecht dat Vettel op dit moment de leider is. Hij profiteerde optimaal van de chaos rondom de safety car en kreeg wat hij verdiende, namelijk zijn tweede overwinning.

Sergio Perez: bijna geheel buiten de camera's op reed Perez een dijk van een race. De kwalificatie verliep voor geen meter maar als je op een baan als Bahrein van P18 naar P7 rijdt dan verdien je een plekje in onze eregalerij. Ook hij profiteerde optimaal van de safety car situatie maar als je  een zelfde stunt uit kan halen als Verstappen een week eerder, dan ben je echt uit het juiste racehout gesneden!

Pascal Wehrlein: toegegeven, ook wij hadden niet gedacht dat we Wehrlein snel in deze rubriek zouden noemen. Maar ere wie ere toekomt, de jonge Duitser reed een uitstekende race. Wehrlein bewees zichzelf een goede dienst door direct in de kwalificatie door te dringen tot Q2. Uiteindelijk werd hij knap elfde maar hij had het zeker verdiend om in deze race met een punt te worden beloond!

Floppers


Carlos Sainz: Sainz, que pasa? Je boorde je Toro Rosso finaal in de flank bij Lance Stroll en dan nog beweren dat het niet je schuld was? Iemand met jouw drie jaar ervaring weet inmiddels toch wel beter als je de pitlane uit komt rijden? Nee, Sainz, het was opnieuw niet jouw weekend in Bahrein. In de kwalificatie kon je er niks aan doen maar in de race jezelf en een concurrent eruit werken, mag je jezelf absoluut aanrekenen.

Valterri Bottas: Bottas, Bottas, Bottas, je had het zo goed voor elkaar. Je pakte je eerste pole en sloeg daarmee keihard terug na je zwakke race in China. Een flinke opsteker voor je zelfvertrouwen maar wat zal deze in Bahrein een flinke dreun hebben gehad. Niet alleen kon je geen tempo maken waardoor we sinds Bahrein spreken over het zogenaamde Bottas treintje, ook moest je aan de kant voor je snellere teamgenoot. Vooral dat zal lang blijven doorwerken, gokken wij zo. Al zo vroeg in het seizoen een teamorder betekent dus gewoon dat je echt niet meer bent dan de tweede rijder van Mercedes, mocht je nog illusies hebben gehad.

Jolyon Palmer: Opnieuw viel Palmer weer eens door de mand. Natuurlijk, hij deed van zich spreken in de kwalificatie door zich strak als tiende te kwalificeren. Zijn beste resultaat ooit in een kwalificatie. Maar Jolyon, dan is het ook nog de bedoeling dat je een goede race rijdt en niet door iedereen voorbij wordt gereden! Hülkenberg is de absolute nummer één binnen Renault maar Palmer moet echt oppassen dat volgend jaar zijn stoeltje niet wordt bezet door Alonso!

Natuurlijk kunnen we ook niet om Honda heen. Nu was het zelfs zo erg dat Vandoorne al op de grid stond terwijl zijn wagen weer naar de garage werd geduwd. Hoe is het mogelijk dat ze de boel zo niet voor elkaar hebben? 2015 was een moeizaam jaar, 2016 ging gelukkig een stuk beter maar nu zijn ze weer helemaal terug bij af. Honda moet zich echt schamen dat het na drie jaar nog zo aan het prutsen is.
Foto: Steve Etherington

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen