Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tops en flops GP Spanje: een volle vloekpot en ezels aan de pitmuur

Spectaculair wil het Formule 1-seizoen 2019 vooralsnog niet worden. Gelukkig zijn er voldoende spraakmakende zaken in elke Grand Prix. Zo ook in Spanje, waar er topprestaties en teleurstellingen werden afgeleverd.

Top

Wat doe je als je teamgenoot, die bovendien één WK-puntje meer dan jij heeft gescoord waardoor hij kampioenschapsleider is, op zaterdag 0,634 seconden sneller dan jij rijdt? Dan zorg je ervoor dat je zo scherp als een vlindermes bent op het moment dat de wedstrijd wordt gestart, om vervolgens het complete veld voor 66 ronden lang jouw wil op te leggen. Lewis Hamilton vermorzelde de concurrentie in Spanje. Over de veerkracht van de wereldkampioen hoeft niet meer getwijfeld te worden, over zijn honger evenmin. Enneh, take that , Valtteri. Het is al vaker gezegd: met een goede wagen onder zijn achterste zou Max Verstappen al jarenlang om titels kunnen strijden. De Nederlander moet het echter alweer stellen met een bolide die normaliter goed is voor een vijfde plaats. Dat hij er voor de tweede keer dit jaar P3 van maakt, is zijn talent aan te rekenen. Verstappen klust nog altijd flink aan zijn marktwaarde, die na elke Grand Prix een beetje lijkt op te lopen. Met de emoties lijkt het ook steeds beter te zitten. Hèhè. Nadat Haas -teambaas en Netflix-held Guenther Steiner in de afgelopen drie wedstrijden waarschijnlijk voor ongeveer twee complete seizoenen aan de vloekpot had moeten doneren, daar kon de populaire Italiaan in Spanje eindelijk weer eens juichen - al zal dat, hem kennende, waarschijnlijk ook wel met de nodige schuttingtaal gepaard zijn gegaan. Zeven waardevolle punten worden afgeleverd op de basis in Kannapolis, al hadden dat er meer kunnen zijn als de rijders niet onderling hadden geknokt. Het allerbelangrijkste is dat de VF-19 het weer ‘doet’. Op naar meer punten!

Flop

Ferrari afzeiken, lekker makkelijk anno 2019. Ondanks dat je probeert om de Italiaanse stal niet wederom als een stel prutsers neer te zetten, ontkom je er niet aan. Want waarom, waarom in vredesnaam lieten ze Sebastian Vettel twaalf ronden lang vóór Charles Leclerc rijden, ondanks dat de eerstgenoemde een vlakke kant op zijn voorband had gereden en zijn collega een stuk sneller was? De ezels achter de pitmuur stootten zich alwéér aan dezelfde steen, die inmiddels al een jaar of drie op die plek ligt. Wellicht kan iemand een keer een wekker richting Maranello sturen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor Lance Stroll : je wilt hem prima ontzien, maar het is gewoonweg te vaak een rommelpotje. De Canadees ziet al weken dat het niet goed genoeg gaat in de kwalificaties, maar kan zich vrijwel nooit uit het eerste segment worstelen. Zijn racetempo is het probleem niet: Stroll springt oprecht als één van de besten met de banden om. Een onbezonnen ongeluk met Lando Norris doet de criticasters van rijkeluiszoon echter voor de zoveelste keer zuchten. Aan de andere kant van het spectrum staat Robert Kubica , een ingetogen, nederige, vriendelijke Pool, eentje wie door iedereen een comeback in de Formule 1 werd gegund. Nu een kwart van het seizoen afgewerkt is, kan echter gesteld worden dat Kubica finaal door de mand valt. Ligt het aan de wagen? Ligt het aan hemzelf? Ligt het dan misschien toch aan fysieke beperkingen? Feit is dat George Russell de Pool in één weekend ongeveer drie keer naar huis rijdt. In de wandelgangen gonst de naam van Formule 2-kampioenschapsleider Nicholas Latifi, die bovendien een steenrijke vader heeft. En iedereen weet: waar rook is..

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden