Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Toro Rosso doet in Australië mee voor de WK-punten'

Het Formule 1 team van Toro Rosso werd de afgelopen maanden vaak bekritiseerd vanwege hun overstap naar Honda-motoren. Tijdens de wintertest kwam het team uitstekend uit de verf en het pessimisme maakt plaats voor optimisme.

Toro Rosso-coureur Brendon Hartley is erg optimistisch voor de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen. Het team moet mee kunnen doen voor de WK-punten. In Barcelona legde het team liefst 822 ronden af en na Mercedes en Ferrari was het team het meest productief. Dat kwam voor Hartley niet als een verrassing. "Vorige maand was ik in de fabriek. Daar was iedereen erg optimistisch en positief over de samenwerking met Honda. Ik zag hoe hard iedereen aan het werk was en begon met hoge verwachtingen aan de wintertest. Deze zijn waargemaakt."

Toro Rosso lijkt goed mee te doen in het middenveld. Welke positie het team daarin gaat bekleden vindt Hartley nog moeilijk te voorspellen. "Het is moeilijk om al een duidelijk beeld te krijgen van de rangorde. We moeten het maximale resultaat in Melbourne halen en hopelijk volgen daar de eerste punten." Tot zijn voornaamste concurrenten ziet de Nieuw-Zeelander Renault, McLaren en Haas F1.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"