Toro Rosso experimenteerde met set-up tijdens test

19 apr. 2017 18:24 Redactie

Toro Rosso erg tevreden over tweede testdag


Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso kende een productie tweede testdag. Carlos Sainz en Daniil Kvyat deelden de auto met elkaar en legden ruim 120 ronden af. 

Na afloop van de testdag waren de beide coureurs erg tevreden over de behaalde resultaten. Sainz noteerde in de middag de derde tijd, maar spreekt vooral over de opgedane ervaringen. 

"Ik denk dat we erg blij mogen zijn met het verloop van de test. Zowel gisteren als vandaag hebben we twee goede dagen gehad. Het stelde ons in staat om veel onderdelen te testen. Ik wil het team en Renault bedanken. Al met al blik ik erg tevreden terug op deze dag en hebben we veel dingen geleerd."

Teamgenoot Daniil Kvyat is tevens erg te spreken over zijn testdag. De Rus reed ruim 60 ronden in de ochtend.

"Het was een erg productieve testdag, zeker gegeven het feit dat ik maar een halve dag reed en we toch zoveel ronden aflegden. De auto was zeer betrouwbaar en het ziet er goed uit. Na drie lange weken wil ik de monteurs bedanken voor hun effort. Het waren zware weken en ze hebben geweldig werk verricht."

"Vandaag waren we in staat om nieuwe dingen te proberen, die we normaal niet kunnen testen tijdens een vrije training. Hierdoor hebben we veel nieuwe data die we de komende dagen moeten besturen, maar dit stelt ons in staat om ons goed voor te bereiden op mijn thuisrace in Rusland."

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen