Toro Rosso ijzersterk uit de startblokken in Monaco

26 mei 2017 13:10 Redactie

Toro Rosso met beide auto's in de top 5


Niet Force India maar Toro Rosso sloot de eerste trainingsdag af als vierde team van de grid. Of beter gezegd, als derde team na de tweede vrije training. Ze versloegen namelijk de beide heren van Mercedes.

Zowel Kvyat als Sainz voelden zich duidelijk, vanaf het eerste moment dat ze de baan op gingen, thuis in de nauwe straten van Monaco. Met snelle rondetijden lieten ze direct zien dat Toro Rosso een geduchte concurrent is in het Vorstendom. Een dubbele puntenfinish ligt dan ook voor de hand. Hoewel het natuurlijk altijd blijft afwachten hoe de kwalificatie en de race uitpakt.

In Barcelona kampte vooral Kvyat met de nodige problemen tijdens de kwalificatie. Volgens eigen zeggen deed zijn auto totaal niet wat hij wilde waardoor hij kansloos laatste werd in de kwalificatie. In Monaco werkte de auto wel optimaal en was de Rus voor het eerst dit seizoen in beide sessies sneller als zijn teamgenoot.

Een flinke opsteker voor zijn zelfvertrouwen dus. Kvyat stond na afloop dan ook met een positief gevoel de pers te woord.

"De auto voelde meteen goed. Nu moeten we dat zo houden en niet denken dat we nog slimmer moeten zijn. Of een podium haalbaar is? Dat denk ik niet. Dat moet er heel veel meezitten. Laten we met beide benen op de grond blijven."

Ook voor Carlos Sainz kwamen deze knappe resultaten enigszins als een verrassing.

"Dit is dezelfde auto als in Barcelona. We hebben geen rare dingen gedaan. De auto voelde meteen goed en op supersofts stonden we er al goed bij. Op ultrasofts, in de middag, werd dat zelfs top vijf."

Vooral in de tweede vrije training liet Mercedes het afweten waardoor het beeld misschien niet helemaal realistisch is. Ook Sainz beseft zich dat maar al te goed.

"Dat zal in de kwalificatie niet zo blijven, Mercedes zal er sowieso voor komen en ik verwacht ook nog wel meer van Williams, maar dit is een heel mooi begin."
Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen