'Toro Rosso is klaar voor de strijd om P4'

24 apr. 2017 14:56 Redactie

Franz Tost legt de lat voor Carlos Sainz en Daniil Kvyat hoog


Dit jaar rijden Carlos Sainz en Daniil Kvyat opnieuw voor het opleidingsteam van Red Bull Racing. Over een opleidingsteam kan in feite al niet meer gesproken worden. Daarom heeft het team de doelstellingen voor dit jaar ook hoger gelegd.

Na de tweede race in China stond Toro Rosso tot ieders verrassing op de vierde plek. Inmiddels is het team na Bahrein teruggezakt naar de zesde plaats. 'Een achtbaan', zo bestempelt Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, het in een exclusief interview met Formula 1.

"Het is net een achtbaan maar dat hadden we ook wel verwacht. Het middenveld zit erg dicht op elkaar. Alle teams, Williams, Force India, Haas, Renault en Toro Rosso, zijn erg aan elkaar gewaagd. Deze teams vechten voor de vierde plek in het kampioenschap. We kunnen dus in het beste geval vierde worden maar in het slechtste geval als achtste eindigen."

Zoals gezegd stond Toro Rosso na China knap vierde. Het viel Tost dan ook tegen dat ze na Bahrein twee plekken zijn gezakt.

"Heel eerlijk, ik dacht dat we na Bahrein ook nog op de vierde plek konden staan. Onze auto is competitief, dat lieten we ook wel zien in Bahrein. Ik ging er echt van uit dat we met beide auto's in de punten zouden eindigen. Helaas is dit om uiteenlopende redenen niet gebeurd."

In Bahrein kwam Kvyat niet verder dan de twaalfde plek terwijl Sainz na zijn crash met Lance Stroll de strijd moest staken. Vooral Sainz maakte in de ogen van velen een 'rookies' fout door bij het uitkomen van de pitlane de zijkant van Stroll te raken. Hoewel Tost erkent dat het team daardoor kostbare punten misliep, verdedigt hij zijn rijder wel.

"Hij was aan het racen voor een top 10 klassering. Hij wist dat hij over een competitieve auto beschikte en dat hij ervoor moest gaan. Misschien wat te optimistisch maar dat hoort bij de sport. Ik verwacht dat we nog veel mooie races van Carlos gaan zien dit seizoen!"

"Als je geen risico's neemt, dan kom je ook nergens. Ik steun rijders die risico's nemen. Rijders die risico's nemen wat vervolgens niet goed uitpakt, krijgen bijna nooit kritiek van mij."

Tenslotte blikt Tost alvast vooruit naar de volgende race in Rusland.

"Met beide auto's doordringen tot Q3 en dan in de race met beide auto's punten scoren. Niks meer maar ook zeker niet minder! Dit moet ook gewoon de standaard zijn voor de rest van het seizoen."
Foto: Scuderia Toro Rosso

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen