Toro Rosso is weer competitief dankzij Renault

03 jun. 2017 11:45 Redactie

Toro Rosso tevreden over de Renault krachtbron


Afgelopen jaar reed Toro Rosso met een verouderde versie van de Ferrari motor. Hierdoor kwam het opleidingsteam van Red Bull behoorlijk wat snelheid te kort.

Het doel om te strijden om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap was dan ook duidelijk te hoog gegrepen. Toro Rosso werd slechts zevende. Dit jaar rijdt Toro Rosso net als grote broer Red Bull met een Renault krachtbron. Waar Red Bull duidelijk tekort komt om te strijden voor overwinningen, heeft Toro Rosso wel degelijk vooruitgang geboekt.

Met name Sainz heeft al een paar mooie resultaten behaald. De jonge Spanjaard eindigde van de zes races al vijf keer in de punten. Zijn beste resultaat tot nu toe is een knappe zesde plaats in Monaco.

In tegenstelling tot Red Bull zijn ze bij Toro Rosso wel te spreken over de Renault motor. Teambaas Franz Tost is dan ook bijzonder positief gestemd over de vernieuwde samenwerking met Renault.

"Nee, er zijn bij ons totaal geen irritaties. Onze uitgangspositie is natuurlijk ook compleet anders. Vorig seizoen reden we met een motor uit het jaar daarvoor, dus wij zijn maar al te blij met onze nieuwe situatie. Wij zijn tot nu toe dan ook erg te spreken over de performance van Renault."

Toro Rosso bezet op dit moment inderdaad de door hun zo gewenste vijfde plaats. Tost verwacht echter dat ze met name in de tweede seizoenshelft nog wel voor verrassingen kunnen zorgen.

"Renault is op een compleet nieuw ontwerp voor de aandrijflijn overgestapt. Dat mogen we niet vergeten natuurlijk, zoiets heeft gewoon tijd nodig. Ik ben er echter van overtuigd dat we in de tweede seizoenshelft een nog betere en krachtige motor krijgen. Renault gaat steeds met kleine stappen vooruit om zo ook de betrouwbaarheid op orde te krijgen. Ik weet zeker dat ze die beloofde sprong nog gaan maken."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen