Toro Rosso in mineur: "Dit is heel frustrerend"

03 mrt. 2017 08:02 Redactie

Motorproblemen houden Toro Rosso binnen op dag vier


Alom blijdschap bij Toro Rosso, toen bekend werd dat het weer met een 'nieuwe' motor aan zou gaan treden in 2017. De verouderde Ferrari-motor uit 2015 werd ingeruild voor een Renault-motor uit 2017 en iedereen durfde weer te dromen van de vijfde plek in het kampioenschap. Tot de eerste testweek in 2017. Op alle dagen heeft Toro Rosso problemen gekend en allemaal waren ze te herleiden naar de motor.

Het begon al op de filmdag, waarbij alleen enkele video's en foto's werden geschoten van de wagen. Na zes ronden moest Carlos Sainz de auto prutelend aan de kant zetten. Geen man overboord, maar wel vervelend. Vervolgens bleven de problemen aanhouden gedurende de eerste testweek.

Gisteren zorgde aandrijfproblemen ervoor dat Toro Rosso zowel in de ochtend als de middag maar een klein deel van het programma kon afwerken, vandaag kwam het team niet verder dan één ronde. De precieze oorzaak is nog niet gevonden, maar wel is duidelijk dat het om een motorisch probleem gaat. "Daniil heeft in de ochtend slechts één ronde kunnen rijden. Daarna kregen we te maken met een motorisch probleem, waardoor we de rest van de dag niet konden rijden", aldus James Key.

Key is ondanks de moeizame start nog niet in paniek. "Het is heel frustrerend dat we nu weer uren verloren hebben, maar we hebben deze week wel goede resultaten geboekt. We gaan nu een plan maken hoe we de tijd die we deze week verloren hebben, volgende week kunnen gaan inhalen", besluit Key.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen