Toro Rosso onder indruk van ontwikkeling Carlos Sainz

29 dec. 2016 10:52 Redactie

Franz Tost uitermate tevreden over prestaties van Carlos Sainz


Het tweede jaar van Sainz in de formule 1 verliep voor de Spanjaard zelf niet helemaal zoals gehoopt. Toch is zijn teambaas, Franz Tost, zeer te spreken over de ontwikkeling die Sainz het afgelopen seizoen heeft gemaakt.

Sainz begon aan het seizoen met Max Verstappen als teamgenoot bij Toro Rosso. Maar ook hij werd enorm verrast door de beslissing van Red Bull om tussentijds Verstappen al te promoveren naar de hoofdmacht. Door deze vroegtijdige beslissing wist Sainz al dat er voor hem geen stoeltje beschikbaar zou komen bij Red Bull in 2017. Ondanks zijn teleurstelling herpakte hij zich snel. Met zesde plaatsen in Spanje, Amerika en Brazilië en het overklassen van zijn nieuwe teamgenoot, Daniil Kvyat, spreekt Tost dan ook van een enorme progressie bij zijn pupil.

Aan Autosport laat Tost dan ook weten enorm onder de indruk te zijn van de leercurve van Sainz.

"Ik ben erg onder de indruk van zijn rijden dit jaar maar nog meer van zijn leercurve. Deze is beslissend. Hij wordt steeds beter en heeft een positieve houding. Het is erg prettig om met hem samen te werken."

Met name over de feedback die Sainz geeft aan zijn engineers is Tost erg te spreken. "Hij heeft een goede kijk op de technische kant en geeft goede feedback aan de engineers. In Brazilië zagen we dat hij ook onder natte omstandigheden goed uit de voeten kan. Al deze factoren maken hem tot een goede rijder."

Sainz heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag wil doorstromen naar Red Bull Racing en dat hij inderdaad teleurgesteld was toen de keuze viel op Verstappen. Tost is echter van mening dat de jonge Spanjaard zijn kansen nog wel zal krijgen.

"Hij is nog ontzettend jong. Ik denk dat hij ook wel inziet dat ook in 2017 Toro Rosso het beste team voor hem is. Hij is nog maar 22 jaar, vroeger reed je op die leeftijd nog helemaal niet in de formule 1. Jonge coureurs denken vaak dat ze geen tijd hebben en dat hun kansen verdwijnen maar dat is natuurlijk niet zo."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen