Toro Rosso opgelucht: "Eindelijk een goede dag"

09 mrt. 2017 20:28 Redactie

Daniil Kvyat rijdt 94 ronden voor Toro Rosso


Voor Toro Rosso zat het nog niet echt mee deze wintertest, maar het team lijkt uit het dal te klimmen. Vandaag presteerde de wagen prima en kon Daniil Kvyat eindelijk zijn ronden probleemloos afwerken, tot grote tevredenheid van hemzelf en het team.

"Ik ben erg blij met vandaag", zei Kvyat na afloop van de testdag. "Dit was de eerste keer dat ik het naar m'n zin had in de auto. Het was erg fijn om zoveel ronden te kunnen rijden, zowel voor mij als voor het team. We hebben vandaag veel data kunnen verzamelen en verschillende simulaties kunnen doen. Daarmee hebben we weer wat verloren tijd goed kunnen maken, dus dat is erg positief", aldus Kvyat.

Ook Jody Egginton, het hoofd van de voertuigprestatie-afdeling, was erg tevreden met de probleemloze dag van Toro Rosso. "Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn met vandaag. We hebben veel geleerd, veel gereden en veel gesimuleerd. Zowel op de lange als de korte run zijn we veel te weten gekomen. We hebben veel verschillende situaties getest en zijn er achter gekomen hoe we specifieke situaties het best kunnen benaderen. We hebben voor morgen een zeer druk programma voor Carlos. Hopelijk gaat dat allemaal net zo als vandaag, want dat kan ons nog meer zeer waardevolle informatie geven", zei Egginton na afloop van de sessie.

Na een wat kwakkelend begin lijkt de Toro Rosso STR12 dan eindelijk echt tot leven te komen. Morgen mag Carlos Sainz de laatste testdag voor zijn rekening nemen, waarna de auto en de coureurs twee weken later in Australië voor het eerst écht moeten bewijzen dat ze in de top vijf kunnen rijden dit seizoen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen