Toro Rosso presenteert nieuwe STR12

26 feb. 2017 18:06 Redactie

Toro Rosso sluit de rij met presentatie nieuwe bolide


Als laatste team heeft Toro Rosso vandaag op het circuit van Barcelona de nieuwe bolide gepresenteerd. De Toro Rosso STR12, zoals de wagen heet, zal in 2017 weer in de subtop moeten gaan opereren.

De STR12 heeft een frisse look gekregen. Met een mooie blauwe kleur en het zilveren logo, dat ons doet denken aan een blikje Red Bull. Vanzelfsprekend uitgerust met een haaienvin, en een traditionele neus.

In 2017 rijdt Toro Rosso weer  met de Renault-motor, nadat het vorig seizoen met een (verouderde) Ferrari-motor voor de dag kwam. Nu Toro Rosso weer 'gewoon' beschikt over de meest up-to-date motor van Renault, heeft het team weer als doelstelling om op plek vijf terecht te komen in het kampioenschap.

Net als een groot gedeelte van 2016, zullen ook in 2017 Carlos Sainz en Daniil Kvyat plaatsnemen achter het stuur van de STR12. Met dit rijdersduo heeft Toro Rosso het meest ervaren rijdersduo uit de geschiedenis van het team. Hiermee hoopt het team hoge ogen te gooien in 2017 en voor het eerst het vijfde team van de Formule 1 te worden.

Toro Rosso 2017 STR12

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen