Toro Rosso verwacht een lastig weekend in Rusland

29 apr. 2017 09:40 Redactie

Toro Rosso niet in de buurt van de top 10 in de vrijdagtrainingen


Zowel in de eerste als in de tweede vrije training kwamen Sainz en Kvyat niet in de buurt van de top 10. Op het Sochi Autodrome komt de bolide van Toro Rosso duidelijk snelheid tekort.

Vooral Carlos Sainz kende een lastig begin van zijn raceweekend in Rusland. De Spanjaard die in Bahrein nog uitviel na de crash met Stroll, kwam in Rusland niet verder dan een veertiende en vijftiende tijd.

In de officiële verklaring van zijn team spreekt hij dan ook van een lastig weekend.

"Het was nogal een uitdagende vrijdag, maar we hebben wel veel geleerd. De baan is erg glad en het is lastig om de banden op temperatuur te krijgen. Dat maakt de outlap erg moeilijk maar ook de ronden waarin we een snelle tijd neer willen zetten. Ook als de zon schijnt, hebben we het lastig. We moeten nog hard werken en zorgen dat we klaar zijn voor de kwalificatie. Op dit moment weten we nog niet precies waar we staan."

Zijn teamgenoot Daniil Kvyat rijdt dit weekend een thuisrace maar kan vooralsnog zijn fans niet imponeren. De Rus noteerde nog de elfde tijd in de eerste sessie maar kwam in de middag niet verder dan de zeventiende tijd.

"Een lastig begin van het weekend. We hadden gewoon totaal grip. Helaas komen we ook duidelijk snelheid tekort. Dus dit moeten we echt gaan onderzoeken. Hopelijk kunnen we nog wat verbeteren voor de kwalificatie."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen