Toro Rosso verwacht vierde of vijfde team te zijn

04 mrt. 2017 12:53 Redactie

Toro Rosso heeft veel vertrouwen in nieuwe STR12


Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso heeft veel vertrouwen in de nieuwe STR12. Ondanks een problematische testweek in Barcelona, verwacht het team dat ze hoge ogen kunnen gooien.

De nieuwe STR12 van Toro Rosso legde in Barcelona het minste aantal ronden af van alle teams. Problemen met de krachtbron van Renault en andere technische problemen zorgden ervoor dat Daniil Kvyat en Carlos Sainz vaak in de pitbox stonden. Desondanks heeft teambaas Franz Tost hoge verwachtingen van de nieuwe bolide.

"We weten natuurlijk niet met hoeveel brandstof de andere teams reden, maar ik verwacht dat wij in staat moeten zij om voorin het middenveld mee te doen. Ondanks onze betrouwbaarheidsproblemen ben ik erg positief over de auto. Hij ziet er niet alleen snel uit, hij is het ook."

Technisch directeur James Key bouwde de afgelopen jaren de STR10 en STR11 waarmee het team behoorlijk presteerden. In 2015 zagen we Max Verstappen in actie komen in de STR10 in een succesvol jaar. De STR11 van vorig jaar was ook een prima auto, alleen werd het team geremd door een overjarige Ferrari motor.

"Haas en Renault zien er sterk uit. We weten nog niet waar Force India en Williams precies staan. Haas lijkt een stap te hebben gemaakt, maar we moeten wachten tot Melbourne om hun prestaties te beoordelen. Renault ziet er ook sterk uit. De auto is mooi in balans."

De concurrentie voor de posities achter de top 3 teams lijkt groot te zijn. Van Williams en Force India mag men gezien de laatste jaren en de Mercedes motor het meeste verwachten. Renault heeft een groot budget en moet progressie kunnen behalen. McLaren is nog altijd een groot vraagteken. Allemaal teams die met Toro Rosso voor een top 5 klassering in het WK bij de teams gaan.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen