Toro Rosso wil door met Sainz en Kvyat

06 jun. 2017 08:35 Redactie

Toro Rosso wil zelfde line-up behouden


Het opleidingsteam van Red Bull Racing stoomt normaal gesproken de talenten klaar voor de hoofdmacht. Dit gebeurde in het verleden met onder meer Vettel en Ricciardo. Ook Verstappen bewandelde diezelfde weg.

Dit jaar rijden er geen nieuwe talenten bij Toro Rosso. Sterker nog, Sainz is inmiddels bezig aan zijn derde jaar en datzelfde geldt ook voor Kvyat. Laatstgenoemde reed een volledig seizoen voor de hoofdmacht maar moest vorig jaar na 4 races het veld ruimen voor Verstappen.

Er is dus niet echt sprake meer van een opleidingsteam. Eerder liet Helmut Marko zich al ontvallen dat er geen nieuwe Verstappen aan zit te komen. Hiermee gaf de Oostenrijker een duidelijk signaal af aan de huidige talenten die blijkbaar nog te licht worden bevonden om door te stromen.

Carlos Sainz maakt er echter geen geheim van dat hij toe is aan een stap hogerop. De jonge Spanjaard wordt ook door meerdere teams wel in de gaten gehouden. Zelf zou hij graag de overstap maken naar Red Bull maar dit wordt lastig gezien de doorlopende contracten van Verstappen en Ricciardo. Een vierde jaar bij Toro Rosso zou niet in zijn plaatje passen. Voor Kvyat staan de teams minder in de rij. De Rus maakte vorig jaar na zijn degradatie een ongemotiveerde indruk en moet ook dit jaar regelmatig zijn meerdere erkennen in Sainz.

Toch zou Toro Rosso zelf het absoluut niet erg vinden als beide rijders gewoon ook in 2018 van de partij zijn. In gesprek met Motorsport.com laat teambaas Franz Tost weten dat hij graag verder wil met deze coureurs.

"Red Bull zal pas in het najaar een beslissing maken maar als we door kunnen gaan met Sainz en Kvyat zou dat fantastisch zijn. Beiden zijn nog steeds erg jong en ontwikkelen zich nog volop. Het is afwachten wat Red Bull zegt maar het team zou blij zijn als ze bij ons blijven."
Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen