Toro Rosso wil naam motor verkopen aan sponsor

28 dec. 2016 11:28 Redactie

Toro Rosso volgt voorbeeld van Red Bull


Het formule 1 team van Scuderia Toro Rosso wil in 2017 uitkomen met een gesponsorde motornaam. Dit in navolging op grote broer Red Bull Racing dat in 2016 haar motor de naam 'Tag Heuer' gaf.

Een beslissing die het team in staat stelt om een grote sponsor aan het team te binden. Teambaas Franz Tost laat in de Gazzetta dello Sport weten dat Toro Rosso het voorbeeld wil volgen: "We hebben de mogelijkheid om een titelsponsor te zoeken voor onze motoren. Hiermee kunnen we deze een andere naam geven, zoals Red Bull in 2016 al deed. We zijn hierover in gesprek met een sponsor."

De ontwikkeling van de nieuwe STR12 van het team ligt op schema. De beide coureurs hebben reeds hun stoeltje geschuimd en het chassis is door de verplichte FIA crashtest gekomen. "We hebben de crashtests achter de rug. Voordat we van start gaan met de wintertests in Barcelona plannen we nog een filmdag in." laat Tost weten.

Tijdens een filmdag kan het team een shakedown doen van de auto, waarin het alle systemen kan testen. Op deze manier hoopt het zonder kinderziektes aan de start te verschijnen van de eerste testweek in Barcelona.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen