Toro Rosso ziet kansen in de race na sterke kwalificatie

08 apr. 2017 17:27 Redactie

Kvyat verslaat Sainz in kwalificatie voor GP van China


Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso blikt tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Met Kvyat (P9) en Sainz (p11) zat het team er goed bij.

De strijd achter de topteams is er een waarbij het om duizendsten van een seconde gaat. Carlos Sainz miste op 0,069 seconde de top 10 in de kwalificatie en Kvyat kwam maar net tekort op de zevende positie. 

Voor Daniil Kvyat was het een welkome opsteker om Carlos Sainz te verslaan. De negende positie was gelijk aan zijn startpositie in de GP van Australië. 

"We hadden een druk programma vandaag en ik heb een nette prestatie neergezet. Ik voel me goed thuis in de STR12 en we hebben enkele goede ronden gereden. Ik ben dan ook tevreden met mijn kwalificatie. Tijdens de derde vrije training hadden we nog wat moeite met de balans van de auto, maar samen met mijn engineers wisten we dit te verbeteren voor de kwalificatie."

"Helaas liepen we de zevende positie net mis, maar ik probeer tijdens de race terrein goed te maken. Regen zou ons zeker helpen, want dat vergroot onze kansen. Anderzijds is het ook een risico, omdat er van alles kan gebeuren tijdens een regenrace. Morgen wordt het een mooie race, ongeacht de weersomstandigheden."

Teamgenoot Carlos Sainz maakte kennis met de competitie in het middenveld. Deze keer viel het dubbeltje net de verkeerde kant op voor de Spanjaard. 

"Het is verbluffend hoe dicht het middenveld bij elkaar zit. Vandaag zaten er continu twee of drie coureurs binnen één tiende van een seconde. Dat maakte de kwalificatie zeer belangrijk en zelfs het kleinste foutje heeft direct grote gevolgen. Ik geniet van dit soort gevechten en ik zocht nog net een tiende of een halve tiende extra in iedere ronde dat ik op de baan was."

"Het is uitdagend! Helaas lukte het net niet om door te dringen tot Q3. Morgen worden de prijzen verdeeld en starten vanaf de elfde positie is prima omdat we onze eigen bandenkeuze kunnen maken. Mocht het regenen dan weten we dat we een goed chassis hebben. Ik zie zeker kansen voor morgen."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen