Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff doet crash Vettel met Bottas af als race-incident

Mercedes had de beste papieren in huis voor een dubbele podiumfinish in de GP van Frankrijk maar zag dit in de eerste bocht al in rook opgaan. Teleurstellend natuurlijk maar de blijdschap over de winst van Hamilton en de nieuwe motor zorgen toch voor een jubelstemming in het kamp van Mercedes.

Na afloop van de GP van Frankrijk lieten zowel teamadviseur Niki Lauda als Lewis Hamilton zich hard uit over de tijdstraf van Sebastian Vettel voor de crash met Bottas. Teambaas Toto Wolff is bij Sky Sports F1 in ieder geval wat milder gestemd voor de Duitser. "Natuurlijk is het ontzettend jammer wat er in de eerste ronde met Valtteri is gebeurd. Valtteri verdiende dat absoluut niet maar goed, het hoort helaas wel bij de Formule 1. Natuurlijk ben ik niet blij met de actie van Sebastian maar zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren tijdens een race."

Gezien het gemak waarmee Lewis Hamilton de Grote Prijs van Frankrijk op zijn naam schreef, had Bottas het feestje van Mercedes compleet kunnen maken. Zo ver kwam het dus niet maar bij Wolff overheerst vooral het gevoel dat de nieuwe Mercedes motor het team terugbrengt aan de kop. "Het heeft even geduurd maar de nieuwe motor en het chassis werken erg goed samen. De motor geeft ons nog meer vermogen en is daarnaast ook super betrouwbaar. Ook hebben we het chassis verder ontwikkelt en iedereen heeft kunnen zien wat ons dat heeft gebracht." "Lewis heeft op dominante wijze de race gewonnen en dat hebben we vooral te danken aan ons geweldige team."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'