Toto Wolff erkent dat inhalen dit jaar lastiger is

27 mrt. 2017 18:30 Redactie

Toto Wolff geeft toe dat inhalen dit seizoen een probleem is


Mercedes kwam er dit weekend in Australië op een pijnlijke wijze achter dat inhalen met de nieuwe auto's een stuk lastiger is dan voorheen. Lewis Hamilton leek op weg naar de zege maar kwam na zijn eerste pitstop vast te zitten achter Max Verstappen.

Het dringende advies van het team aan Hamilton loog er niet om. Hij moest Verstappen inhalen om zodoende in het spoor te blijven van Vettel die de leiding had overgenomen. Hamilton zag zich daartoe geen enkele kans waarna Vettel voldoende marge had opgebouwd om net voor Verstappen en Hamilton terug op de baan te komen. Achteraf gezien, het cruciale moment van de wedstrijd waardoor Mercedes de zege verspeelde.

De Formule 1 liefhebbers zullen een gevecht tussen meerdere teams om de zege in ieder geval toejuichen. Vooral omdat de afgelopen drie jaren Mercedes heer en meester was. Maar of we in het nieuwe Formule 1 seizoen ook meer spektakel zullen zien, is nog maar de vraag. De nieuwe bolides zijn inderdaad een stuk sneller maar ook een stuk breder waardoor inhalen lastiger is. In Australië vonden slechts vijf inhaalacties plaats waardoor de vrees is ontstaan dat het weleens een saai jaar kan gaan worden.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, erkent tegenover het Duitse RTL dat inhalen inderdaad een stuk lastiger is dan in voorgaande jaren.

"Over het algemeen vind ik de nieuwe opzet super. Maar het is wel duidelijk geworden dat inhalen een probleem is. Maar misschien heeft het ook gewoon te maken met de lay-out van het circuit in Melbourne."

Ook Mercedes debutant, Valtteri Bottas, ondersteunt de mening van zijn teambaas.

"Vergeleken met vorig jaar was het nu echt een stuk lastiger om vlak op een andere auto te rijden in Melbourne."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen