Toto Wolff erkent: "Verstappen ging beter met banden om dan gedacht"

27 mrt. 2017 10:58 Redactie

Mercedes vergistte zich in de bandenstrategie van Max Verstappen


Mercedes begon dit nieuwe Formule 1 seizoen als de grote favoriet en leek in Australië hard op weg om dit waar te maken. Toch bleef de verwachte zege tijdens de openingsrace in Australië uit.

Drievoudig wereldkampioen, Lewis Hamilton, sprak over een droomweekend na de kwalificatie. Een ijzersterke ronde bracht hem zijn 62e pole uit zijn carrière en een zege lag voor de hand. Maar zo ver kwam het niet. De start van Hamilton was weliswaar goed maar hij kon geen moment een gat maken naar Sebastian Vettel. Mercedes koos er vervolgens voor om Hamilton al vroeg in de race naar binnen te roepen voor een vers setje rubber.

Hamilton kwam na zijn pitstop echter achter Max Verstappen terug op de baan. Maar ondanks de opdracht om de Nederlander in te halen, lukte dit niet. Vettel kon daardoor net voldoende marge opbouwen voor zijn enige pitstop. De Duitser kwam namelijk net voor Verstappen en Hamilton terug op het circuit. In het vervolg van de race kon Hamilton geen moment meer echt in de buurt komen van Vettel waarna de Duitser onbedreigd naar zijn eerste zege van dit seizoen reed.

Toto Wolff heeft inmiddels aan Speed Week laten weten dat het team zich heeft verkeken op het bandenmanagement van Verstappen.

"De beslissing om Hamilton in ronde 18 naar binnen te roepen kwam vanwege zijn klachten over het rubber en na bestudering van de data. We dachten dat Verstappen niet veel later ook zou stoppen en we waren verrast dat hij tot en met ronde 25 buiten bleef."

Wolff toonde zicht echter ook een goede verliezer door te erkennen dat Ferrari in Australië de snellere was.

"Ferrari had de snellere auto, dat is een ding wat zeker is. We hoopten bij hen weg te rijden na de start, maar dat lukte niet. We waren niet snel genoeg. Na onze vroege stop ging alles mis. Maar ik moet benadrukken dat Sebastian gewoon de verdiende winnaar is. Hiermee bouwen we weer karakter op en we zullen zeker sterker terugkomen."
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen