Toto Wolff: 'Esteban Ocon gaat een megaster worden'

15 jun. 2017 18:17 Redactie

Toto Wolff voorspelt gouden bergen voor Esteban Ocon


Hoewel Esteban Ocon vorig seizoen 'slechts' een handvol wedstrijden reed voor het team van Manor, werd hij wel direct gepromoveerd naar het team van Force India. De Mercedes-junior kreeg daarbij de voorkeur boven Pascal Wehrlein, die ook aangesloten is bij het Mercedes-programma.

Die beslissing lijkt tot nu toe goed uit te pakken. Esteban Ocon heeft in zeven wedstrijden zes keer punten gehaald en kan zijn teamgenoot Sergio Perez goed bijhouden. In Canada was Ocon zelfs de snellere van de twee, al eindigde hij wel achter Perez.

Toto Wolff, de teambaas van het team waar Ocon ooit terecht hoopt te komen, was blij met de prestatie van zijn 'pupil'. "Hij heeft een sterke race gereden. Hij doet het echt fantastisch voor zijn eerste volledige seizoen. Hij ontwikkelt zich erg sterk, ik weet zeker dat hij een megaster gaat worden in de toekomst", waren de profetische woorden van Wolff na afloop van de Grand Prix van Canada.

Ook de operationeel directeur van Force India, Otmar Szafnauer is erg blij met de keuze voor Ocon. "Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar het is wel erg prettig dat hij precies doet wat wij van te voren hadden verwacht. Dat is ook een van de redenen waarom we hem hebben gekozen", legt Szafnauer uit.

"We hebben twee coureurs die goed kunnen samenwerken en qua niveau aan elkaar gewaagd zijn. Daardoor stuwen ze elkaar tot nog betere prestaties", voegt hij daar aan toe. Toch geeft Szafnauer toe dat de keuze voor Ocon een gokje was voor het team. "We wisten niet zeker of hij net zo aan Sergio gewaagd zou zijn als Nico Hulkenberg, maar hij heeft het tegendeel bewezen. Hij heeft zich razendsnel ontwikkeld en zal Sergio alleen nog maar verder onder druk gaan zetten", aldus Szafnauer.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen