Toto Wolff: 'Hamilton en Vettel moeten het uitpraten'

28 jun. 2017 10:00 Redactie

Toto Wolff wil gesprek tussen Vettel en Hamilton


Vanuit verschillende kanten wordt er bij de FIA op aangedrongen om de actie van Sebastian Vettel op Hamilton nader te onderzoeken. Velen zijn van mening dat de Duitser harder gestraft moet worden.

Uitgerekend de teambaas van Mercedes Toto Wolff roept nu op om het hoofd koel te houden. Volgens hem is het verstandiger dat beide kemphanen met elkaar om de tafel gaan om het voorval te bespreken.

Tegenover Auto Motor und Sport verklaarde hij het volgende: "Ik denk dat dat Lewis en Sebastian met elkaar moeten gaan praten zodra ze beiden wat zijn afgekoeld."

"Beiden hebben natuurlijk hun eigen versie van het voorval. Ik kan me zo indenken dat Sebastian zich inmiddels heeft gerealiseerd dat hij te ver is gegaan. Hij dacht dat Lewis hem opzettelijk een braketest gaf en liet zich daardoor even gaan. Ik geloof nog steeds dat Sebastian het niet opzettelijk deed. Als dat wel zo is, dan zou hij harder gestraft moeten worden. Als een viervoudig wereldkampioen ben je tevens een ambassadeur voor de sport."

Volgens Wolff verandert dit echter niks aan de houding van Mercedes ten opzichte van Ferrari.

"Er is geen sprake van onenigheid. We respecteren elkaar maar op het circuit zijn we elkaars tegenstanders. We geven elkaar geen cadeautjes. Des te verder het seizoen komt, des te meer we alleen aan onze eigen belangen zullen denken."

Voor Wolff is de kwestie inmiddels klaar en richt hij zich alweer op de volgende race.

"Vettel heeft zijn straf gehad en dat is goed. Ik ben in mijn hoofd al bezig met de volgende race in Oostenrijk."

 

 

 
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen